DynEd angol tanulás előnye címkép

A DynEd Angol Tanulás előnye

Mi a  DynEd angol tanfolyamok előnye? A DynEd esetében nem egy, hanem sok válasz létezik erre a kérdésre. Az egyik előnye például a rugalmas tanulás, amiről külön bejegyzés is született.

A RUGALMAS ANGOL TANULÁSRÓL ide kattintva tudod meg a lényeges dolgokat.

A rugalmasságon túl még számos érv szól amellett, hogy miért a DynEd a legjobb angol nyelvtanulási módszer. Azért, hogy el ne vesszünk a részletekben, néhány pontban összefoglaljuk a legfontosabb előnyöket.

Figyelem, 5 rövid blokk következik!

 

1, A DynEd angol tanulás előnye: méri az aktív tanulási időt

 

A hagyományos módszerek becsapósak! Sokszor látszik úgy, hogy a tanuló szorgalmasan tanul, pedig valójában túl keveset gyakorol. Mindannyian tudjuk, hogy a könyv felett gubbasztva csodálatosan lehet álmodozni és a feladatokat is lehet csak tessék-lássék módon végezni. Órákon keresztül, valódi hatékonyság nélkül.

A DynEd méri a tanulási időt. A tanulás minden pillanatáról beszámol, és utólag visszanézhető, mikor, mennyi időt töltött el a diák a tanulással.

Persze ez még nem olyan rendkívüli. Vannak szoftverek, amik szintén mérik az időt. Sajnos azonban, ha a tanuló nem figyel oda, azt is mért időnek veszik…

EZÉRT OLYAN FONTOS, hogy a DynEd csak az aktív tanulási időt méri!

A tanuló becsaphatja magát, sőt a tanárokat és szülőket is. A DynEd-et azonban nem tudja átverni, így akár diák vagy, akár szülő, akár tanár, mindig tisztában leszel a valósággal. Ha a tanuló 1-2 percen belül nem végez valamilyen aktivitást (kérdés megválaszolása, feladatvégzés, hangos beszéd rögzítése stb.), akkor a DynEd leállítja az időmérést. Először csak hangosan sürgetni kezdi a tanulót (“are you still there?’) és ha továbbra sem reagál, bezárja a feladatot. Így gyorsan látni fogod, ha a 30 eltelt percből csak 25-öt tanultál. A DynEd angol tanulás előnye, hogy ha eldöntötted, mennyi időt akarsz tanulni naponta, akkor a DynEd-del nyomon tudod követni azt.

Így válik reálisan tervezhetővé az, hogy a tanuló egy bizonyos tanulási aktivitással mennyi idő alatt milyen szintre juthat el. Szeretnéd tudni, hová jut el egy diák 3 hónap tanulás után? Nézd meg a tanulási adatait az első hét végén és tudni fogod!

 

2, A DynEd aktív tanulásra ösztönöz

 

Attól nem tanul meg senki beszélni, hogy passzívan szövegeket hallgat. A DynEd angol tanulás előnye, hogy folyamatosan arra ösztönöz, hogy a tanuló valamit csináljon: ismételjen meg hangosan egy mondatot, oldjon meg beszédben egy feladatot vagy kattintson az egérrel a válaszokra.

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamokkal egy tanulási óra alatt 80-120 mondatot mondasz ki hangosan és ezeket vissza is hallgatod. Percenként megoldasz legalább egy feladatot, ami nyelvtani feladat, beszédfejlesztés, videós gyakorlat. Egyetlen más nyelvtanulási módszer sem követel ennyi aktivitást. A saját aktivitásod aránya a tanulási időn belül legalább 90%-os!

Amit a nyelvtanári képzés alatt ideális tanulási módszerként írnak le, azt a DynEd tökéletesen megvalósítja. Ettől olyan hatékony.

3, A DynEd angol tanulás előnye, hogy tanulási tanácsokat ad

 

Ha már hatékonyságról beszélünk: Nem csak a tanulás mennyisége számít, hanem a tanulás minősége, hatékonysága is. Ezt a hatékonyságot általában senki nem tudja meghatározni és mérni. A DynEd szoftvere viszont tökéletesen mérni tudja a hatékonyságot és azt pontokban meg is jeleníti.

Abból kiindulva, hogy miként használod a nyelvtanfolyamokat, a DynEd méri a tanulási hatékonyságot. Erről még visszajelzést, kimutatást is készít. A DynEd angol tanulás előnye, hogy ha javítani szeretnél a hatékonyságon, csak követned kell a szoftver és a saját tanárod tanácsait.

 

Egyetlen más nyelvtanulási módszer sem méri és figyeli azt, hogy az önálló tanulás során mennyire hatékonyan használja a tanuló a feladatokat. Mivel a tanulásnak ez a része homályban marad, az eltérő tanulási eredményeket a nyelvtehetség mítoszával próbálják megmagyarázni. Felejtsd el a nyelvtehetséget! Elegendő, ha azt csinálod, amit a DynEd mond, úgy, ahogy a DynEd javasolja és te is látványos fejlődést érsz el egyetlen tanulási év alatt.

 

A tanuló valóban tehet valamit azért, hogy a tanulási órát maximálisan kihasználja és ezzel lerövidítse a nyelv megtanulásához szükséges időt. Elég, ha követi a tanulási tanácsokat és a – 12 és + 12 közötti hatékonysági skálán eléri legalább a + 6 értéket.

 

4, A tanulást valódi tanár kíséri, aki rendszeresen motivál és ellenőriz

 

Furcsa lehet, de a DynEd nem hisz igazán a kizárólag szoftveres tanulásban. Ezért a tanfolyamokat úgy alkotta meg, hogy számít a tanárra, sőt, a tanfolyamok teljes mértékben összeegyeztethetőek más, könyv alapú oktatási anyagokkal.

A DynEd használatával nem kell lemondani a klasszikus módszerek előnyeiről, hiszen azokkal jól kombinálható. Azt adja meg, ami a hagyományos módszerekből hiányzik: a beszéd hangos, aktív gyakorlását végtelen türelemmel és kitartással.

A tanulást kísérő tanár vagy szülő ráadásul sokkal többet lát, mint más módszereknél – éppen úgy, mintha minden percben a tanuló mellett ülne.

A tanár és a szülő is pontosan láthatja, mikor és milyen feladatokat old meg a diák, milyen tanulási aktivitást végez. Aki tud olvasni az adatokból, nagyon konkrétan meg tudja mondani, min kell változtatni a jobb eredmény eléréséhez. Vége a “szedd össze magad” és a “hidd el, menni fog” típusú üres motivációnak. Konkrét segítséget, konkrét útmutatást tudnak adni a diáknak, amik mindenki számára végrehajthatók és eredményre vezetnek.

A DynEd tanulás előnye, hogy a legjobb angol nyelvtanuló szoftver mellé az emberi tényezőt is beépíti. Az angol tanár az, aki motivál, akinek a diák megmutathatja, mennyit haladt a beszédkészsége, aki önbizalmat és pozitív visszacsatolást ad. Aki csakis és kizárólag a tanulóra figyel, mert az órákon csak a gyakorlás áll a középpontban.

 

5, A DynEd segít abban, hogy megérje neked a tanulásra pénzt költeni

 

A DynEd mérései a tanulási aktivitást illetően nem csak a tanulót segítik a tudatosabb és aktívabb tanulásban. Az összes más nyelvtanfolyamtól eltérően egyedülálló visszajelzést  ad a tanulásra fordított pénz hasznosulásáról.

A DynEd feltétlen előnye, hogy a DynEd JELENTI A LEGKEVESEBB KOCKÁZATOT AZ ANGOL TANULÁSRA SZÁNT  PÉNZ HASZNOSULÁSÁBAN.

Miért mondhatjuk ezt? Azért, mert a tanulásra szánt idő és hatékonyság mérésével folyamatos visszacsatolást nyújt a tanulónak és a gondviselőnek is. Így még idejekorán észre lehet venni, ha a diák nem megfelelő mennyiségben vagy intenzitással foglalkozik a nyelvvel. Némi motiváció és kontroll, végső esetben pedig a feleslegessé vált előfizetés lemondása csökkenti a felesleges pénzkiadás kockázatát.

A tanulás eredménye nagyrészt a diákon múlik. Van olyan, hogy a tanuló mégsem ér rá arra, hogy külön is foglalkozzon az angol nyelvvel, vagy nagyobb volt a lelkesedés, mint a kitartás, esetleg pont nem jön be a DynEd tanulási módszere. Ez mégsem katasztrófa, mert idejében észre fogod venni, így nem kell hosszú ideig fizetni és újabb meg újabb esélyt adni a dolognak, teljesen reménytelenül.

Szeretnéd tudni, hogy érdemes-e kifizetni a tanulási díjat? Nézd meg a tanulási adatokat az első negyedév végén – rögtön látni fogod, hogy megéri-e számodra a DynEd angol tanulás.

 

Meggyőzőtt az 5 érv? Fizess elő bátran a DynEd School Angol Tanfolyamokra!

Categories: DynEd módszer