angol konzultáció Skypeon

Angol Konzultáció Skypeon – hogyan lehet teljesen személyre szabni?

Angol Konzultáció Skypeon – teljesen személyre szabva a DynEd Angol tanfolyamokkal!

Ez a bejegyzés arról szól, hogy miben különbözik egy DynEd angol konzultáció egy szokásos angol tanári konzultációtól. Már most eláruljuk, hogy a DynEd angol tanár éppolyan pontosan követni tudja, milyen leckéket végeztél otthon, mintha egész idő alatt veled együtt tanult volna.  Győződj meg erről te is, tekints bele a DynEd Angol tanfolyamok tanári felületébe!

Angol Konzultáció Skypeon – a hagyományos módszerrel

angol konzultáció skypeon - 02

A nyelvtanulás leglényegesebb és legfontosabb része otthon történik, a tanár számára láthatatlanul. A legjobb angol tanár sem tehet többet, mint hogy feladja a leckéket és reménykedik abban, hogy szorgalmas vagy. Amikor pedig az angol konzultáció skypeon újra elérkezik, a tanár első kérdése gyakran ez: meddig jutottál?

A “meddig jutottál” kérdésre adott válaszod teljesen váratlan helyzet elé helyezheti a tanárt. Ha nem tudtál a két óra között megfelelően tanulni, nem tud tovább haladni az anyaggal. Ha kérdéseid támadtak és valamit nem értettél, ismételnie kell a már tanult anyagot.

Éppen ezért az angol konzultáció skypeon – és személyesen – sokszor olyan feladatokból áll, amik függetlenek a házi feladattól. Így nem éri meglepetés a tanárt és mindenképpen haladni tud akkor is, ha nem tanultál. Ezzel a módszerrel viszont az otthoni tanulás és a tanári tanulás elválnak egymástól. A tanári munka nem tudja kellőképpen segíteni az otthon tanulást, az otthoni tanulás pedig nem mélyíti el a tanári órán tanultakat.

A tanár újabb és újabb anyagokat vesz az órán, amiket te otthon nem gyakorolsz kellőképpen, így a nyelvi készséged nem fejlődik.

Angol konzultáció Skypeon a Dyned módszerrel

Az angol konzultáció Skypeon és személyesen is akkor sikerül jól, ha a tanár pontosan tudja, mit tanultál, hogyan tanultál az otthoni gyakorlás ideje alatt. Így az órákat és a házi feladatokat teljesen egymásra tudja hangolni, a két tanulási forma egymást erősíti és kiegészíti.

Hogyan hangolja egymáshoz az egyéni tanulást és a tanári munkát a DynEd?

A DynEd Angol Tanfolyamoknak 3 fő eleme van: az otthoni tanulás, a szoftveres adatgyűjtés és elemzés, valamint a tanári kézikönyvek.

  1. A DynEd Angol Tanfolyamoknál a tanulás legnagyobb részét otthon, a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokkal végzed. A tanulás során rengeteget ismételsz, gyakorolsz, beszélsz. A szoftver a teljesítményedet figyelve nyitja meg az egyre nehezebb feladatokat, az újabb és újabb leckéket.
  2. Az otthoni tanulás során a szoftver minden tanulási adatot gyűjt és elemez. Ebből egyrészt visszacsatolást ad neked arra, hogy mennyire tanulsz eleget és mennyire tanulsz helyesen. Másrészt ezeket az adatokat a tanárod is látja, így pontosan tudja, hol jársz a tananyagban, milyen sűrűn, mennyi ideig és milyen hatékonysággal tanultál.
  3. A DynEd nem csak a tanulási anyagokat, hanem a tanári támogató munkát is tökéletesen kidolgozta. A tanári felületen a tanárod nem csak látja, hogy hol tartasz, hanem javaslatokat is kap azokra a feladatokra, amik téged az adott ponton a legjobban támogatnak.

A Skype angol konzultáció így teljesen személyre szabott lesz, mindig azokat a feladatokat kapod, amik a legjobban illenek rád. Ha semmit nem haladtál, a tanárod látni fogja. Ha nagyot léptél előre, azzal is tisztában lesz. A feladatok, amiket ad, ahhoz a témához kapcsolódnak majd, amikkel éppen foglalkozol. Így az otthoni tanulás és a Skype tanári konzultáció teljes mértékben támogatják egymást. Ezt nevezik blended learning-nek, azaz kombinált tanulásnak.

Tekints bele a DynEd tanári felületébe!

Ez a kép a Dynamic Business English tanfolyam tanulási aktivitását mutatja egy konkrét tanuló esetében. A tanár látja, hogy melyik nap, hány órakor hány percet tanult a diák. Látja, hogy a leckéket hány százalékra teljesítette, hány kérdésből hányat válaszolt meg helyesen.

angol konzultáció skypeon - tanári felület

 

 

A következő képernyőképen azt láthatod, hogy a tanár mennyire van tisztában a tanulói aktivitással. A képernyőn jól látszik, hogy mennyi időt foglalkozott a tanfolyammal a diák (Time), hány napot foglalkozott vele (Days), hányszor beszélt hangosan (Mic) és még sok más adat. Ebből pontosan le tudja mérni, mennyire tanulsz hatékonyan. A tanulás hatékonyságát egyébként egy összegző érték, a Study Score (SS) is mutatja. Jelen esetben ez +5, ami elfogadható érték, de még van hova fejlődni, hiszen a maximális hatékonyság +12-nél lenne.

angol konzultáció skypeon_03

Az utolsó képen látod az ajánlásokat a tanár számára. A Session Plan segít az angol konzultáció felépítésében, a Tasks and Activities tippeket ad a feladatokhoz, a Worksheets pedig letölthető feladatlapokat tartalmaz. Ezek a feladatok egészen biztosan megfelelnek annak az anyagnak, aminél éppen tartasz.

DynEd tanári felület _04

 

Tudj meg többet a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokról!

A DynEd nagyon komoly rendszer. Nem lehet néhány szóban átadni mindazt, amit nyújt neked. Éppen ezért összeállítottunk egy tájékoztató e-mail sorozatot, amiből lépésről lépésre megismerheted a legfontosabb részleteket.

Add meg az elérhetőségeidet és máris megkapod a tájékoztató e-maileket!

Categories: DynEd módszerTags: