angol nyelvtanulás otthon kezdőknek

Angol nyelvtanulás otthon kezdőknek – milyen anyagot válassz


Angol nyelvtanulás otthon kezdőknek – a legfontosabb döntés, amit meg kell hoznod, a megfelelő tananyag kiválasztása. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen anyagokkal tanulsz. Ha jól választasz, egyetlen év alatt beszédszintű tudásod lehet – ha pedig rosszul, akkor feleslegesen vesztegetsz el akár éveket. Ebben a bejegyzésben 3 szempontot ismersz meg, amit mindenképpen érdemes figyelembe venned, ha kezdőként otthon, egyedül szeretnél angolul tanulni. Azt is megtudod, hogyan felel meg ezeknek a szempontoknak a DynEd Angol Nyelvtanfolyam.

Angol nyelvtanulás otthon kezdőknek – ki mondja meg, hogyan tanulj?

angol nyelvtanulás otthon kezdőknek - ki segít neked?

Ha magadra vagy hagyva és még kezdő is vagy, könnyen elbizonytalanodsz. Kapsz tankönyvet, egy gyakorló füzetet feladatokkal – de senki nem mondja meg, melyik feladatot hányszor kell elvégezni, mi a helyes sorrend, kell-e valami plusz anyag. Nem tudod, eleget gyakorolsz-e és jók-e a megoldásaid.

Az angol nyelvtanulás otthon kezdőknek akkor működőképes, ha nagyon pontos utasításokkal vezetnek téged. Lépésről lépésre haladva ne legyen más dolgod, mint a feladatok elvégzése. Az olyan anyag, ami csak szövegeket és feladatokat tartalmaz, tanári kíséretet igényel.

A DynEd Angol Nyelvtanfolyam nem hagy magadra, szorosan fogja a kezedet. Elsőként egy szintfelmérő tesztet végeztet el veled. Már ez nagy dolog, mert a legtöbb tananyagnál rád van bízva, hogy milyen szinten kezdesz. A teszt után megnyitja mindazokat a leckéket és tanfolyamokat (több is van), amelyekkel tanulnod kell. A neked megnyitott leckékben szabadon megválaszthatod, hogy éppen mint tanulsz. Az viszont már elő van írva, hogy melyik feladattal mennyit kell foglalkoznod, milyen módszerrel kell tanulnod és hol jársz százalékosan a teljesítésben. Minden modul végén ellenőrző teszt van – akkor lépsz tovább, ha sikeresen letetted. És a legnagyobb plusz: a saját, igazi, élő angol tanár, aki minden tanulási tevékenységedet nyomon tudja követni. Kéthetente tanácsokat és visszajelzést ad neked arról, mennyire tanulsz helyesen. Az angol nyelvtanulás otthon kezdőknek soha nem volt még ennyire egyszerű és biztonságos.

Rendszeres és tervezhető sikerélmény

Kezdőként minden nehéz és sok hibát követsz el. Könnyen elveszíted a motivációt, úgy érzed nem haladsz előre és elkedvetlenedsz.

Az angol nyelvtanulás otthon kezdőknek azért is nehéz, mert nem tudod megítélni a valós eredményeidet. A perfekt angol nyelvtudáshoz képest még sokáig le leszel maradva – emiatt erős a veszélye a kudarcélménynek. Egy tapasztalt tanár viszont meg tudja ítélni, hogy valójában mennyit haladtál előre. Egy-egy pozitív visszajelzés szárnyakat tud adni.

A legjobb persze az lenne, ha azt is meg tudnád mondani, hogy az adott haladási tempódban mennyi idő alatt pontosan hova fogsz elérni. Így le tudnád mérni a sikert és ez pozitív megerősítéssel támogatna téged.

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok megadja neked a mérhetőség és a tervezhető siker élményét. A teljesítést százalékos arányban méri és nézi a tanulási hatékonyságot is. Ha tudod, hogy mennyi időt fordítasz angol nyelvtanulásra naponta, akkor pontosan ki tudod számolni, hogy mikorra milyen szintre érsz el. Magadon is érezni fogod, hogy egy-egy megfelelően teljesített modul végén lényegesen jobban tudsz beszélni angolul. Ha tudod, mikorra szeretnéd elérni mondjuk a B2 szintet, akkor visszafelé ki tudod számolni, hogy mennyi energiát és időt kell belefektetned. Egyetlen más angol nyelvtanulási rendszer sem ilyen kiszámítható.

Az angol nyelvtanulás otthon kezdőknek akkor lesz sikeres, ha olyan anyagod van, ami sikerélményt nyújt neked. Ahol te magad is érzed, hogy előre haladsz.

Angol nyelvtanulás otthon kezdőknek – fontos a személyes motiváció

Mindenfajta tanulást és fejlődést ugrásszerűvé tesz, ha tudod, hogy szükséged van rá. Ha van alkalom, ahol a megszerzett készséget használni fogod. Ezért fontosak zenetanulásnál a vizsgakoncertek, sportolásnál a versenyek. A nyelvtanulásban pedig az élő személlyel történő szabad kommunikácó az, ami azt a motivációt megadja.

Az angol nyelvtanulás otthon kezdőknek akkor lesz igazán gyors és hatékony, ha kezdettől igyekszel alkalmazni a megszerzett tudást. Szabadságot tölteni anyanyelvi területen és ott vásárolni, taxit hívni, jegyet rendelni. Hasznos videókat hallgatni, eredeti nyelven filmet nézni. Angol nyelvű beszélgetőpartnert találni a neten. Ezek mind turbóra kapcsolják a nyelvtanulásodat.

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok is segít a nyelv használatában. A saját angol nyelvtanárod olyan, mint egy nyelvi coach. A kéthetenkénti beszélgetések alatt szabadon használhatod és gyakorolhatod vele azokat a témákat, amiket aktuálisan tanulsz. Az angol nyelvtanulás otthon kezdőknek így nem nélkülözi az élő személlyel való beszégletést, ami a motiváció egyik fontos sarokköve.

Ha nehéz dönteni, mi segítünk

Ha most ismerkedsz az angol nyelvvel zavarbaejtő lehet az anyagok tengernyi kínálata.

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok kiemelkednek a többi közül, de összetettsége miatt nehéz erről néhány mondatban beszélni.

Iratkozz fel a tájékoztató e-mailekre és kisebb, emészthető adagokban megtudod mindazt, ami a világ legjobb angol nyelvtanfolyamával kapcsolatban fontos és lényeges! Nem csak dönteni lesz könnyebb ezután, de a nyelvtanulás módszertanát is jobban megismered.