Sokszor hallott jótanács, hogy ha valaki nyelvet akar tanulni, akkor nézzen feliratos filmeket.

Gyakori tapasztalat azonban, hogy  ha kikapcsoljuk a feliratot, akkor alig értünk a filmekből valamit.

Miért nem lehet írott szövegre támaszkodva beszélt nyelvet tanulni?

Mivel az írott szövegek megértésére vagyunk kondicionálva, ezért a feliratos filmek nézése során az agyunk is az írott szövegekre támaszkodik. A pusztán beszéd alapú kommunikációban nincs meg ez a segítség, így rögtön kiderül, hogy a beszédértésünk, ami a hallásra épít, messze nem olyan fejlett, mint az olvasási készségünk.
A hagyományos nyelvoktatás írott szövegekre támaszkodik, amikor idegen nyelvet tanít. Nem csoda, hogy a legtöbben csak olvasni tanulnak meg, az aktív beszédkészség pedig elmarad.

A DynEd szakított hatalmas munkával olyan tanfolyamokat alkotott, amik hallás alapján tanítják a nyelvet.

Előző téma: Üdvözöljük a DynEd Angol Nyelvtanfolyamok világában!

Hogyan tanul DynEd-del egy kezdő?

Hasonlóan, mint egy újszülött. Egy kisbaba sem lapozgat a szótárban, se a nyelvtant nem ismeri, mégis megtanulja az anyanyelvét – hallás alapon.

Éppen ezért a DynEd nem alkalmaz szöveges kiírásokat és az angol nyelvről történő fordítást. A kezdők a legelső leckét is megértik az ábrák és a szövegkörnyezet összefüggéseiből. A további leckék pedig már erre a tudásra építenek.

Hogyan tanul az, aki már tud valamit angolul?

Ha valaki már tanult angolul, a DynEd a szintfelmérő teszt eredményei alapján állapítja meg, hogy melyik leckénél érdemes kezdenie. Ezen a szinten a DynEd prezentációk 60-80%-kát már elsőre meg fogja érteni, a maradékot pedig a szövegkörnyezetből, a megértést segítő ábrákból és rajzokból, valamint a szöveget feldolgozó feladatokból érti meg.
Mivel ily módon teljesen belülről ismeri meg az angol nyelvet, akár csak egy újszülött, az így megszerzett nyelvtudás tökéletesen aktív lesz.

Lehetségesnek tartja, hogy ezzel a módszerrel Ön is meg tud tanulni angolul?

Tudta Ön, hogy a DynEd rendelkezik a legszélesebb tanfolyami kínálattal?

Annak érdekében, hogy Ön minél több formában találkozzon az idegen nyelvvel, a DynEd 16 tanfolyamot dolgozott ki, melyek több, mint 2000 óra tanulási anyagot tartalmaznak. Az egyes tanfolyamokat párhuzamosan végezheti, az anyagok egymásra vannak hangolva, így sokféle formában találkozik a nyelvvel, hasonlóan, mintha angol nyelvterületen élne.

A DynEd Pro angol nyelvtanfolyamok a teljesen kezdő szinttől a legmagasabb, C2 szintig nyújtanak nyelvtanfolyamokat. Mivel nyelvtanár is kíséri a tanulást, így a tanuló nagyon jó eséllyel eljut már 360 óra tanulás (1 év) után a teljesen kezdő szintről az erős középfokú beszélt angol nyelvig. Ez a nyelvtudás már elegendő az üzleti kommunikációban.

Ha Ön még egy impulzusra vár, akkor olvassa el legutolsó, + 1 levelünket, amiben elmondjuk, miért vagyunk biztosak abban, hogy velünk Ön meg fog tanulni angolul.

 

Ha Ön sem csak az internetet akarja böngészni angolul, hanem valódi angol nyelvű beszélgetésre vágyik, akkor ne habozzon:

Próbálja ki máris a 3 hetes intenzív próba  nyelvtanulást!

 

Következő téma: Hatékony angol nyelvtanulás