Létezik-e hatékony angol nyelvtanulás ?

A nyelvtanulás sokféle formában lehet hatékony. Fontos kérdés azonban, hogy a nyelvet milyen formában kívánod használni. A hagyományos, szöveg alapú nyelvoktatás kiválóan működhet – egyetlen hátránya, hogy pusztán az írott szövegek megértését fejleszti. Így ha valóban beszélned kell egy idegen nyelven, olyan oktatási formára van szükséged, ami beszéd alapon tanítja a nyelvet. Ez pedig a hagyományos módszerekkel igen nehéz: hiszen a legintenzívebb nyelvórán sem beszélsz aktívan többet, mint az idő 30-40%-át. A többi a tanári magyarázatokkal, írásbeli feladatokkal telik.

 

Előző téma: DynEd - a természetes nyelvtanulási módszer

 

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok beszéd alapon tanítják a nyelvet már a kezdetektől fogva. A DynEd a világ legszélesebb digitális angol nyelvtanfolyam kínálatával rendelkezik és több, mint 25 millió felhasználója van világszerte. Magánemberek mellett oktatási minisztériumok, kormányok és számos nagyvállalat tette le már a DynEd mellett a voksát.

100% beszédközpontúság – a számítógépes technológia segítségével

Sokan vannak, akik értik az angol nyelvet és a szókincsük is megfelelő. Mégis gyakori, hogy igazi beszédhelyzetben zavarba jönnek, nem találják a jól ismert szavakat, kifejezéseket sem. A megértésből ugyanis sohasem alakul ki az aktív beszédhasználat. Ehhez rengeteg aktív beszédgyakorlás szükséges.

Az új szavak, kifejezések, nyelvtani elemek megtanulásának kezdeti szakaszában, amikor rengeteg gyakorlásra van szükség, a számítógép teljesít jobban. A számítógép kitartóbb, objektívabb és nagyobb változatosságot tud biztosítani a gyakorlásra.  A DynEd nyelvtanfolyamok esetében a tanulás kemény és időrabló részét, az ismeretek átadását és gyakorlását a tanuló kiválóan megírt szoftveres nyelvtanfolyamokkal végzi el.

A DynEd-del tanulók óránként 80-100 mondatot mondanak ki aktívan, egy fél éves tanulás alatt könnyedén teljesítenek 10.000 mondatot. Az új ismereteket először mindig hallás útján sajátítják el, az írott szöveg nem zavarja meg a beszédértés fejlődését. Ez az aktivitás a garancia arra, hogy a tanultakat éles helyzetben is automatikusan alkalmazni tudod.

100% személyes tanári segítség – a Skype konzultációk során

A tanár szerepe az élő nyelv gyakorlásában pótolhatatlan. Azért tanulsz egy nyelvet ugyanis, hogy élő emberekkel beszélj az adott nyelven. Igenis szükség van az élő tanári kapcsolatra, a tanár segítsége, visszajelzései és az élő nyelvi gyakorlás lehetősége adja meg azt a motivációt, ami lehetővé teszi a kitartó tanulást.

A DynEd tanfolyamok ezért tanári segítséget nyújtanak: a tanulás során rendszeresen konzultálsz a személyes angol tanároddal. Ő az, aki minden tevékenységedet és előrehaladásádat látja, akivel az élő nyelvi gyakorlás rendszeresen megtörténik és aki motivál, lelkesít és dicsér. Ő adja meg a személyre szabott magyarázatokat és támogatást. A szoftver és a tanár munkája egymásra van hangolva: a tanár munkáját precízen kidolgozott tanári kézikönyv segíti.

Könnyen szervezhető és bárhol végezhető tanulás – mobil eszközökkel és számítógéppel

A DynEd módszert úgy alakították ki, hogy 15-20 perces egységekben végezve a leghatékonyabb. Így odafigyeléssel és önfegyelemmel lehetséges a napi 1 óra intenzív, beszédközpontú tanulás anélkül, hogy az felborítaná a napirendet. Az utazási időt megnyered és tiszta tanulási idővé fordíthatod, így már ezzel előnyt élvezel a hagyományos nyelvórákhoz képest.

A DynEd tanuláshoz egyszerre több eszközt is használhatsz: út közben tabletet vagy telefont, odahaza a kényelmesebb számítógépet. Az adatszinkronizációnak köszönhetően mindig ott folytatod a tanulást, ahol az előző eszközön abbahagytad.

Szeretnél többet tudni? Iratkozz fel az ismertető levelekre és tudj meg még többet a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokról!

Következő téma: Aktív beszéd nyelvi építőkockákból