Személyi edző az angol nyelvtanulásban!

Ha valamihez hasonlítani lehet a DynEd nyelvtanulást, akkor talán egy edzőterem lenne a legjobb hasonlat. A DynEd szoftver olyan, mint az edzőgép, amivel gyakorolsz – a tanár pedig a személyi edző, akivel rendszeresen konzultálsz, aki javaslatokat ad, aki motivál és átlendít a holtpontokon.

Előző téma: Pontosan kiszámítható előrehaladás.

Persze egyedül is ráállhatsz egy otthoni futópadra – de ennek sajnos legtöbbször ugyanaz a vége: nincs visszajelzés,  nincs motiváció, nincs dicséret és néhány hét múlva elszáll a kezdeti lelkesedés. A futópad egyedül árválkodik a sarokban, amíg néhány év múlva el nem adod.

Többek között ezért kapsz tőlünk egy saját angol tanárt.

A tanár nem tanítja a nyelvet, nem ad szószedetet és nem magyaráz nyelvtant. Erre a feladatra ott a DynEd szoftver. A tanár olyan, mint egy személyi edző – tanácsokkal lát el, motivál, ellenőriz és átlendít a holtpontokon.

Gyakorolni neked kell – a tanár feladata a gyakorlás támogatása.

A tanár élő nyelvi gyakorlást biztosít

Képzeld el, hogy már két hete dolgozol egy témán valamelyik DynEd tanfolyamban! A mondatokat, kifejezéseket kívülről tudod, már álmodban és tanuláson kívül is eszedbe jutnak, azon kapod magad, hogy néha angolul gondolkozol. Ugye jó lenne kipróbálni magad élőben is? Jó lenne, ha valaki beszélne veled angolul és az adott témában igazi beszélgetőtárs lenne?

Ez a tanár egyik feladata. A két hét alatt megtanult témában élő nyelvi beszélgetést biztosít neked, megtapasztalhatod, hogy igenis tudsz angolul, segít megtalálni azokat a kifejezéseket és szavakat, amelyek számodra fontosak, de nincsenek benne a DynEd tanfolyamban.

Olyan, mintha kéthetente szóbeli vizsgát tennél az adott témából.

A tanári konzultáció motivál, mert mindig tudod, miért tanulod végig a következő két hetet. A tanári konzultáció motivál, mert megtapasztalod, hogy tudod használni az angol nyelvet. A tanári konzultáció motivál, mert olyan impulzust ad tudat alatt az agyadnak, hogy sokkal komolyabban veszi a tanulást. Jobban ragad rád a nyelv, ha tudod, hogy a nyelvtudásnak tétje van.

 

A tanár átlendít a holtpontokon

Nem lesz mindig könnyű naponta egy órát angolul tanulni. Bármennyire rugalmas is a DynEd és bármennyire alkalmas is a töredék, elveszett idők kihasználására, a hetek és hónapok során lesznek nehéz időszakok. Különösen a tanulás harmadik hete nehéz, amikor már megtapasztaltad, milyen sokat kell gyakorolni, de még nem tapasztaltad meg, hogy ez mennyit segít az angol nyelvtanulásban. Mint ahogy az elvetett mag is eleinte lassan nől, később azonban látványosan megugrik, úgy fejlődik az angol nyelvtudásod is.

Ha nem lenne a tanár, az ilyen pillanatokban könnyen feladhatnád a tanulást. És akkor már megint nem tanulnál meg angolul. És akkor már megint megállnál félúton.

A tanár a kéthetenkénti konzultáció során újra megerősíti benned a szándékot, pozitív visszajelzést ad és tanácsokkal lát el a hatékonyabb tanuláshoz. Ha hibát követtél el a tanulás során, segít azt kijavítani. Ezzel megsokszorozza a tanulási hatékonyságodat.

A képlet csak ebben a formában igaz: Szoftver + tanár = 3x-os hatékonyság!

A tanár támogat, dicsér és átlendít a holtpontokon.

A tanár pontosan tudja, hol jársz a tanulásban

A tanár hozzáfér a tanulási adataidhoz, és mivel a DynEd szó szerint minden tanulási aktivitást rögzít, a tanár mindig pontosan tudja, mennyit, mit és milyen hatékonysággal tanultál az elmúlt két hétben.

Nem kell megkérdeznie tőled, hol jársz az anyagban. Nem tudsz neki kamuzni sem. Úgy végzitek a konzultációt, mintha a tanár a két hét alatt minden egyes angol tanulásnál melletted ült volna.

Ez pedig rendkívül személyre szabottá teszi a tanári konzultációkat.

A tanár látja, hogyan tanulsz. Úgy tud segíteni, mintha melletted ülne.

A tanár feladatai pontosan ki vannak dolgozva

A DynEd nem csak a szoftveres tanfolyamokat fejlesztette ki, hanem a tanári kézikönyvet is megírta hozzá. Minden egyes tanfolyamhoz több száz oldalas tanári kézikönyv tartozik, amiben a tanár konkrét javaslatokat kap arra, hogy milyen feladatokat végezzen veled, ha egy adott témánál tartasz.

Mit jelent ez számodra? Egyrészt a tanár mindig felkészült, hiszen nem kell külön összebogarásznia a konzultáció anyagát. Másrészt a tanári konzultáció minősége minden tanárnál ugyanolyan, hiszen egységes elvárásoknak kell megfelelniük.

A tanári munka magas minőségéről nem csak a megírt óravázlatok, hanem a tanári felkészítő képzés is gondoskodik.

Találkoztál már olyannal, hogy egy tanár éppen rossz paszban volt, nem tudott felkészülni az órára vagy elfelejtette, mit vettetek az előző órán? Vagy egy helyettesítő tanár nem volt teljesen képben az anyaggal? A DynEd-nél nincs ilyen! Még ha tanárt cserélnél menet közben, akkor is: az új tanár ugyanott és ugyanúgy tudja tovább folytatni a konzultációt, ahol az előző tanár abbahagyta.

Ezt kizárólag a DynEd adja meg neked! Próbáld ki máris 21 napig 70% kedvezménnyel!

 

Következő téma: Tanulás kötöttségek nélkül.