DynEd School telepítése számítógépre

A telepítés Windows és Apple számítógépekre általában egyszerű feladat. Kövesd az itt leírt lépéseket és kis idő múlva már meg is kezdheted a tanulást!

 

Előző bejegyzés: DynEd használati útmutató – általános áttekintés.

Első lépés: a telepítő szoftver letöltése

 

1) Windows és régebbi macOS operációs rendszerek: A letöltéshez erre a linkre kell kattintani: http://web2.dyned.com/download/student.shtml.en Ez a link közvetlenül elvezet a szoftver letöltési oldalára.

Fontos! A megjelenő letöltési beállításoknál az alábbiakra kell figyelni:

  • Mindenképpen ki kell választani azt a szervert, ahol a tanulási adataink tárolva lesznek. Ehhez a “select your record server” lehetőségnél – a legördülő menüből – mindenképpen a „Europe” beállítást kell kiválasztani.

Ha elfelejted az európai szervert kiválasztani, akkor a rendszer automatikusan az Amerikai szerverre fog csatlakozni. Mivel a felhasználónevek nem itt, hanem az Európai szerveren kerültek rögzítésre, ezért a felhasználónév és jelszó beírása után azt fogja kiírni a DynEd, hogy a felhasználónév ismeretlen.

  • Az operációs rendszert is ki kell választanod a “download for mac / download for pc” lehetőségnél. Windows esetében a pc, Apple Macintos esetében a mac választandó.

2) Az újabb macOS rendszereken (Catalina, Big Sur) a letöltést az áruházból kell elvégezni.

A letöltéshez szükség lesz a felhasználónévre és jelszóra (ezt e-mailben küldjük el). Itt is nagyon fontos, hogy letöltés előtt a Europe elnevezésű szervert kell kiválasztani, mivel ez a szerver szolgálja ki Magyarországot. Ha véletlenül kihagyod ezt a lépést, akkor a szoftver az amerikai szerverhez kapcsolódik – ilyenkor a program nem ismeri fel a felhasználót. A szerver természetesen átállítható, ha ez történik, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Angol nyelvű letöltési útmutató az új macOS rendszerekhez ezen a linken található.

Második lépés: telepítés

 

Kövesd a telepítő útmutatásait. A keretszoftver telepítése általában néhány percet vesz igénybe.

A DynEd a QuickTime szoftvert használja a hangok és videók lejátszására. Ha ez nincs telepítve a számítógépen, úgy az első indítás után a szoftver felszólít a QuickTime telepítésére. A Quick Time elérhető a dyned.com support oldaláról.

 

Harmadik lépés: az első indítás és a tanfolyamok letöltése

 

Telepítés után a DynEd egy kék színű DynEd indító ikont helyez el az asztalra. Elindításkor a bejelentkezéshez az alábbi adatokat kell megadni:

  • student e-mail: külön e-mailben kapod meg tőlünk
  • jelszó: a megadott jelszó szerint, amit megküldtünk neked. Ezt a jelszót biztonsági okokból kérjük változtasd majd meg.

Ezzel sikeresen beléptél a keretszoftverbe. A tananyagokat azonban még le kell tölteni ahhoz, hogy elkezdhesd a tanulást.

A tananyagok letöltése biztosítja azt, hogy a videók és interaktív feladatok rossz vagy hiányzó internet kapcsolat nélkül is a megfelelő minőségben működnek.

 

Legelső alkalommal a tanfolyamok közül a szintbesoroló tesztet, vagyis a Placement Test-et kell letöltened és elvégezned.  A Placement Test eredménye alapján felajánlott tanfolyamokkal tudod elkezdeni a tanulást, amelyeket külön le kell töltened.

 

Tanfolyamok letöltése a tanuláshoz

 

A DynEd elindítása után legördülő menüből lehet kiválasztani a kívánt tanfolyamot. Ha a tanfolyam még nincs letöltve, a szoftver felajánlja a tanfolyam letöltését.

 

Ha megakadtál, vedd fel a kapcsolatot  a tanároddal!

 

Kapcsolódó téma: DynEd telepítése okostelefonra, tabletre.