DynEd szintfelmérő tesztek

Minden nyelvtanulás kezdetén szükség van a meglévő tudásszint felmérésére. A DynEd szintfelmérő tesztjét Placement Test-nek hívják. Ezt a tesztet mindenképpen ki kell töltened, mielőtt megkezdenéd a tanulást a DynEd tanfolyamaival. A Placement Test méri fel a tudásszintedet, majd az eredménynek megfelelően nyitja meg a számodra megfelelő tanfolyamokat.

 

Kapcsolódó bejegyzés: DynEd Pro telepítése tabletre, okostelefonra.

 

Hogyan működik a Placement Test – és az összes tanfolyam – letöltése?

 

Mielőtt tanulni kezdenél egy DynEd Pro tanfolyammal, először telepítened kell azt.

1) Először indítsd el a DynEd Pro Student applikációt, majd jelentkezz be a szoftverbe.

DynEd letöltés

 

2) Ezután válaszd ki a telepítendő tanfolyamot – jelen esetben a Placement Testet. Kattints a Rendben gombra és kész is. A szoftver letölti és telepíti a kívánt tanfolyamot. A későbbiekben bármely tanfolyam ebből a lenyíló menüből nyitható.

Hogyan működik a Placement Test?

Először is ki kell választanod a tanfolyamok közül a Placement Testet és le kell töltened.

  1. Elindítás után először egy mindössze néhány kérdésből álló gyakorló tesztet – a practice test – indíthatsz el, amivel megismerheted a különböző kérdés típusokat. Végezd el kétszer ezt a tesztet, hogy gyorsan és biztonságosan meg tudd válaszolni az éles kérdéseket.
  2. Ha elindítod az éles teszted, akkor azt nem tudod félbeszakítani. Ezért készülj úgy, hogy félbeszakítás nélkül megválaszolhasd az összes kérdést. Számíts arra, hogy a kérdések gyorsan következnek egymás után, a gondolkodásra kevés időd van.
  3. A teszt időbeli hossza attól függ, mennyire jól válaszolod meg a kérdéseket. Minél magasabb szintű a nyelvtudásod, annál hosszabb a teszt, a kitöltés a tudásszinttől függően 5 perctől 45 percig is tarthat.
  4. Az éles teszt két részből áll: Part I és Part II. A két rész között nyugodtan tarthatsz szünetet. Ha a teszteredmény az első részben nem éri el a megfelelő szintet, akkor a második rész kitöltése már nem szükséges.

Tekints bele a DynEd szintfelmérő teszt feladataiba!

Kell-e mikrofont használni a Placement Test kitöltése alatt?

A kérdésekre kizárólag az egér segítségével kell megadnod a válaszokat. A hangra azonban szükség van, tehát olyan helyen töltsd ki a tesztet, ahol nem zavaró a hang, vagy használj fejhallgatót.

Mi történik, ha nem érted a feladatot?

Várj egy kicsit: a teszt megismétli a kérdést, így lehetőséged lesz a helyes válasz megadására.

Miért jönnek olyan gyorsan a kérdések?

A szintfelmérő teszt a valós helyzetben használható nyelvtudást igyekszik felmérni. Mivel valós beszédhelyzetben ritkán van idő gondolkodni, a válaszokra felhasználható időkeret is szűkös.

Honnan tudod meg, hogy milyen lett a Placement Test eredménye?

Amikor a szoftver megállapította a tudásszintedet, abbahagyja a kérdések feltevését. Kiírja a végeredményt és azt is, mely tanfolyamokat javasolja letöltésre. Jegyezd fel magadnak ezeket a tanfolyamokat, hogy a tanfolyami listában könnyen megtaláld őket.

A tanfolyami listából csak a számodra engedélyezett tanfolyamokat töltheted le a gépedre. Később, ahogy előrehaladsz, a többi tanfolyam is elérhetővé és letölthetővé válik majd.

Hányszor töltheted ki a Placement Testet?

Kitöltés után a Placement Test zárolásra kerül. Csak akkor töltheted ki még egyszer, ha a tanár feloldja azt. Ha elégedetlen vagy az eredménnyel, vagy 2-3 hónap múlva le szeretnéd mérni az előrehaladásodat, kérd meg a tanárodat, hogy nyissa meg a Placement Testet.

Mik azok a megerősítő tesztek egy tanfolyam első megnyitása után?

A megerősítő tesztek azt a célt szolgálják, hogy a szoftver ellenőrizze a Placement Test eredményének helyességét. Amikor első alkalommal elindítasz egy tanfolyamot, az Intelligens Tutor először kitöltet veled egy Megerősítő Tesztet, ami egy szinttel nehezebb, mint a Placement Test eredménye. Ha a tesztet nem sikerült teljesítened, akkor a szoftver tudja, hogy megfelelő helyen kezded a tanulást: pont ott, ahol a tudásod véget ér.

Ezt követően a szoftver megnyitja neked azt a modult, amivel a tanulást kezdened kell.

Megerősítő tesztet minden új tanfolyamnál egyszer kell kitöltened. Ez a teszt jóval rövidebb, mint a Placement Test, általában 20 kérdésből áll.

A Placement Test kitöltéséről értesítsd a tanárodat, aki segít az értelmezésben és szükség esetén jótanácsokkal lát el.

 

Következő bejegyzés: DynEd tanulási útmutató