hatékony angol nyelvtanulás - címkép

Hatékony angol nyelvtanulás. DynEd Angol Nyelvtanfolyamok

A hatékonyság nagyon fontos tényező a nyelvtanulásban is. Hiába olcsó egy tankönyv vagy magántanár, hiába akciós a nyelvtanfolyam vagy ingyenes a szoftver – ha nem tanulsz meg vele angolul, csak veszteséget okoz. Hiszen ha ingyen is van, az idődet mindenképpen bele kell invesztálnod – hiába. Ez a bejegyzés arról szól, hogy létezik-e hatékony angol tanulás – vagyis olyan módszer, amivel gyorsabban, biztosabban sajátítod el az angol nyelvet. Mert ami hatékonyabb az ezáltal olcsóbb is.

 

Mit jelent a hatékony angol nyelvtanulás?

 

A nyelvtanulás sokféle formában lehet hatékony. Fontos kérdés azonban, hogy a nyelvet milyen formában kívánod használni. A hagyományos, szöveg alapú nyelvoktatás kiválóan működhet – egyetlen hátránya, hogy pusztán az írott szövegek megértését fejleszti. Így ha valóban beszélned kell egy idegen nyelven, olyan oktatási formára van szükséged, ami beszéd alapon tanítja a nyelvet. Ez pedig a hagyományos módszerekkel igen nehéz: hiszen a legintenzívebb nyelvórán sem beszélsz aktívan többet, mint az idő 30-40%-át. A többi a tanári magyarázatokkal, írásbeli feladatokkal telik.

 

A természetes nyelvtanulási módszer az, ami hallás és beszéd alapon közelíti meg a nyelvtanulást. Kattints ide és olvasd el az erről szóló bejegyzést is!

 

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok beszéd alapon tanítják a nyelvet már a kezdetektől fogva. A DynEd a világ legszélesebb digitális angol nyelvtanfolyam kínálatával rendelkezik és több, mint 25 millió felhasználója van világszerte. Magánemberek mellett oktatási minisztériumok, kormányok és számos nagyvállalat tette le már a DynEd mellett a voksát.

 

Hatékony angol tanulás – a számítógépes technológia segítségével

 

Sokan vannak, akik értik az angol nyelvet és a szókincsük is megfelelő. Mégis gyakori, hogy igazi beszédhelyzetben zavarba jönnek, nem találják a jól ismert szavakat, kifejezéseket sem. A megértésből ugyanis sohasem alakul ki az aktív beszédhasználat. A hatékony angol tanulás rengeteg aktív beszédgyakorlást igényel.

Az új szavak, kifejezések, nyelvtani elemek megtanulásának kezdeti szakaszában, amikor rengeteg gyakorlásra van szükség, a számítógép jobban teljesít, mint egy tanár. A számítógép kitartóbb, objektívabb és nagyobb változatosságot tud biztosítani a gyakorlásra.  A DynEd nyelvtanfolyamok esetében a tanulás kemény és időrabló részét, az ismeretek átadását és gyakorlását a tanuló kiválóan megírt szoftveres nyelvtanfolyamokkal végzi el.

A DynEd-del tanulók óránként 80-100 mondatot mondanak ki aktívan, egy fél éves tanulás alatt könnyedén teljesítenek 10.000 mondatot. Az új ismereteket először mindig hallás útján sajátítják el, az írott szöveg nem zavarja meg a beszédértés fejlődését.

Ez az aktivitás a garancia arra, hogy a tanultakat éles helyzetben is automatikusan alkalmazni tudod.

 

hatékony angol tanulás - számítógépes technológiával

Hatékony angol tanulás – személyes tanári segítség online konzultációval

 

A hatékony angol tanulásban azonban nagy szerepe van a tanároknak is. A tanár az élő nyelv gyakorlásában pótolhatatlan. Azért tanulsz egy nyelvet ugyanis, hogy élő emberekkel beszélj az adott nyelven. A hatékony angol tanuláshoz igenis szükség van az élő tanári kapcsolatra.

 

A tanár segítsége, visszajelzései és az élő nyelvi gyakorlás lehetősége adja meg azt a motivációt, ami lehetővé teszi a kitartó tanulást.

 

A DynEd tanfolyamok ezért tanári segítséget is nyújtanak: a tanulás során rendszeresen konzultálsz a személyes angol tanároddal. Ő az, aki minden tevékenységedet és előrehaladásodat látja, akivel az élő nyelvi gyakorlás rendszeresen megtörténik és aki motivál, lelkesít és dicsér. Ő adja meg a személyre szabott magyarázatokat és támogatást. A szoftver és a tanár munkája egymásra van hangolva: a tanár munkáját precízen kidolgozott tanári kézikönyv segíti.

 

hatékony angol tanulás - skype konzultáció

Könnyen szervezhető és bárhol végezhető tanulás – mobil eszközökkel és számítógéppel

 

A hatékony angol tanulás azt is jelenti, hogy bármikor, bármilyen helyzetben ki tudod használni az időt a nyelvgyakorlásra. A DynEd módszert ezért úgy alakították ki, hogy 15-20 perces egységekben végezve a leghatékonyabb. Így odafigyeléssel és önfegyelemmel lehetséges a napi 1 óra intenzív, beszédközpontú tanulás anélkül, hogy az felborítaná a napirendet.

Tiszta nyereség már az is, hogy nem kell a tanárhoz utaznod az órákért. Az utazási időt megnyered és tiszta tanulási idővé fordíthatod, így már ezzel előnyt élvezel a hagyományos nyelvórákhoz képest.

Az is tiszta nyereség, hogy bármilyen 10 perces várakozást angol tanulásra fordíthatsz. Így például főzés közben, amíg várod, hogy felforrjon a leves, elvégezhetsz néhány feladatot a mobilodon.

Sokszor 5-10 perc végül heteket, hónapokat jelent. A hatékony angol tanulásnak a rugalmas tanulási lehetőség is fontos tényezője.

 

A DynEd tanuláshoz egyszerre több eszközt is használhatsz: út közben tabletet vagy telefont, odahaza a kényelmesebb számítógépet. Az adatszinkronizációnak köszönhetően mindig ott folytatod a tanulást, ahol az előző eszközön abbahagytad.

 

 

Categories: DynEd módszer