Gyorsabban angolul - Neo Nyelvtanfolyamok

Hogyan tanulhatsz meg gyorsabban angolul?

Van amikor szorít az idő és tudni szeretnéd, mennyi idő alatt sajátíthatsz el egy nyelvet. Az is lehet, hogy nem akarsz éveket eltölteni az angol nyelv elsajátításával. Szeretnéd tudni, hogyan tudsz gyorsabban angolul tanulni. Ez a bejegyzés a nyelvtanulás gyorsításáról szól.

 

Mi a DynEd módszert használjuk az angol nyelv oktatására. Egyik tanulónk, Ferenc egy állami hivatalban dolgozott és új beosztásba került. Új beosztásában nemzetközi kapcsolatokat kellett tartania, konferenciákra járni, találkozókat szervezni. Sajnos nem tudott angolul és órákra sem tudott járni. Ha nem is napok alatt, de néhány hónapon belül használható szintre kellett fejlesztenie angol nyelvtudását. Az ő példáján keresztül megismerheted, hogyan tanulhatsz meg te is gyorsabban angolul.

Az előző bejegyzésben arról olvashatsz, hogyan bővítheted a szókincsedet magolás nélkül!

 

Mihez képest gyorsabban? Mik az általánosan elfogadott értékek egy nyelv elsajátítására?

 

A Közös Európai Referenciakeret azt mondja, hogy egy európai nyelv B2 szintű elsajátítására mintegy 600-800 óra tanulás szükséges. Ha hetente két órát tanulsz egy nyelvet – ez nagyjából annyi, amit sokan belefektetnek a nyelvtanulásba – akkor ezzel az intenzitással 300-400 hét, azaz 6-8 év alatt juthatsz el egy nyelv megtanulásáig.

A valóság ennél sajnos rosszabb, mert minél kevésbé intenzív a tanulás, annál erősebben dolgozik a felejtés. Ezért nem mindegy, hogy ugyanazt a 600 órát 2 év alatt vagy 6 év alatt fekteted bele a nyelvtanulásba. Míg az első esetben érezhetően haladsz, a második esetben a befektetett idő nagy része kárba veszik. Gyorsabban angolul tanulni akkor tudsz, ha növeled az intenzitást.

 

Ez az opció Ferenc számára nem volt túlságosan rózsás. Napi egy óra tanulást ugyan bele tudott fektetni az angol nyelvtudásába. Azt a 2 évet viszont, ami emellett szükséges lett volna, már nem akarta kivárni.

Hogyan lehet gyorsabban angolul megtanulni?

 

Az első jó tanács a fentiek miatt az intenzitás növelése. Ezzel tudsz ellene dolgozni a felejtésnek, ami lassítja a tanulást. Ha meg akarsz tanulni gyorsabban angolul, akkor tanulj legalább hetente 5 alkalommal – így megtakaríthatod a felejtés miatti időveszteséget.

Napi 1 óra tanulással a szükséges tanulás ideje 2 év alatt összehozható. És igen – ha őszinte vagy, 2 év alatt megtanulni egy idegen nyelvet B2 szinten, meglehetősen jó teljesítmény. A B2 szint egyébként már nagyon jónak számít. Ezzel a nyelvtudás szinttel már komoly munkát is vállalhatsz.

 

Ferenc ezt az intenzitást el tudta érni, mivel a DynEd angol leckéket mobiltelefonon, tableten és számítógépen is egyaránt el tudta érni. Ráadásul a tanulási módszer már 5-10 perc tanulással is eredményes. Így a töredék időket – pl. a munkába járást – is ki tudta használni. Csak a munkába járás napi 40 perc tanulást hozott neki. Többet, mint amit sokan hetente bele fektetnek egy nyelvbe.

Kattints ide és próbálj ki ingyen egy igazán hatékony angol tanulási módszert: a Neo Professional angol nyelvtanfolyamot!

 

Hogyan lehet csökkenteni a 600 óra tanulási igényt?

 

A 600-800 óra tanulás még így is elég soknak tűnik. Nem is reális, hogy ezt radikálisan – mondjuk néhány hétre – lecsökkentsd. Azonban megfelelő tanulási módszerrel ez az időigény tovább csökkenthető. Nem mindegy ugyanis, hogyan találkozol az idegen nyelvvel.

A legkevésbé hatékony a passzív tanulás. Ebben a formában csak hallgatod vagy olvasod az idegen nyelvet. A leginkább hatékony módszer pedig az aktív gyakorlás. Olyan módszert válassz tehát az angol nyelv tanulására, ahol sokat kell élő beszédet hallgatni és hangosan visszamondani. Amit így tanulsz, azt 70-90%-ban már elsőre megjegyzed.

 

Ferenc számára a DynEd pontosan ilyen aktív tanulást jelentett. A nyelvet hallás és képek alapján sajátította el és percenként volt valamilyen feladat, amit meg kellett oldania. Amikor nyugodt környezetben volt, gyakorolhatta a hangos beszédet is. Beszélgetett a számítógéppel és így óránként 80-120 angol mondatot mondott ki hangosan. Ennek további előnye volt, hogy az írott és beszélt angol nyelv nem vált el egymástól. Így Feri pontosan azon a szinten tudott beszélni angolul, mint amilyen szinten megértette a hallott nyelvet. Nem kellett ugyanazt kétszer megtanulnia.

Haladj lassabban, ha gyorsabban akarsz angolul tanulni!

 

gyorsabban angolul _02

 

A felejtés egyetlen gyógyszere az ismétlés. A felejtési görbét tudományosan is vizsgálták már, a megtanult anyag felejtése tehát előre kiszámítható. Ez azt is jelenti, hogy tervezett, tudatos ismétléssel meg tudod előzni a felejtést – mielőtt felejtenél, beiktatod a tanult anyag ismétlését. A cél, hogy az ismeretek a hosszú távú memóriába tárolódjanak, ahonnan már nem törlődnek ki többé. Bár látszólag lassabban haladsz, mégis gyorsabban tanulsz angolul, mert nem felejtesz.

Persze ez a fajta tervezett ismétlés olyan tudatosságot igényel, amit nagyon nehéz eszközök nélkül megvalósítani. Feri szerencséje, hogy a DynEd szoftveres tanfolyamaiba a szükséges ismétlésszám és ismétlési periódus be van programozva. Nem elég egyszer elvégezni egy feladatot, hanem előírt ismétlésszámok vannak. Ha pedig túl sokat gyakorolnál ugyanazzal a feladattal, arra azonnal visszajelzést kapsz. Mire egy modullal végzel, teljesítetted a szükséges ismétlésszámot is. Így számolhatsz azzal, hogy a már megtanult anyagot nem felejted el.

 

Mennyire lehet lecsökkenteni a tanulási időtartamot? Mennyivel tanulhatsz meg gyorsabban angolul?

 

gyorsabban angolul - neo tanfolyamok
Ezen az ábrán láthatod az egyes szintekhez tartozó tanulási időtartamokat. A Neo Professional-lel A1-es szintre 60 óra tanulás alatt eljuthatsz, A1-ről A2-re pedig további 60 óra alatt. Kérdezd meg bármelyik angol tanárt és megerősíti, hogy a hagyományos módszerekkel jóval hosszabb időre lenne szükséged.

 

Említettük a hagyományos módszerekhez szükséges 600-800 óra tanulást. Ez hatékony tanulási módszerekkel valóban tovább csökkenthető. A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok évtizedek óta gyűjti a statisztikákat. A DynEd módszerével a B2 szinthez szükséges tanulási idő 300-360 órára csökkenthető. Ez az időigény a teljesen átlagos emberekre vonatkozik. Betartva a napi egy óra tanulást és követve a módszertani előírásokat egy éven belül nulláról olyan szintre tornázhatod fel az angol tudásodat, amivel már munkát vállalhatsz.

 

Ezen az ábrán láthatod az egyes szintekhez tartozó tanulási időtartamokat. Az A1-es szintre 60 óra tanulás alatt eljuthatsz, A1-ről A2-re pedig további 60 óra alatt. Kérdezd meg bármelyik angol tanárt és megerősíti, hogy a hagyományos módszerekkel ennek az időnek a háromszorosára lenne szükséged.

 

Ferenc fél évet tanult intenzíven a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokkal. Napi 40-90 percet szánt a tanulásra, minden nap. Amikor fél év múlva egy konferencián előadást kellett tartania, már el tudott térni az írott szövegtől és szabadon meg tudta válaszolni a hallgatói kérdéseket. Innentől kezdve már egyenes volt az útja a további karrierhez.

 

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamokkal te is gyorsabban megtanulhatsz angolul!

 

A DynEd speciális módszertanával, a beszédközpontú és aktív tanulással egy éven belül használható angol nyelvtudásra tehetsz szert. A többi már azon múlik, mennyire használod a mindennapi életben az angol nyelvet.

 

Ismerd meg a Neo Professional Angol Nyelvtanfolyamokat! Kattints ide és kérd az ingyenes szintfelmérő tesztet ingyenes 14 napos próbatanulással!

Categories: DynEd módszerTags: