CEFR 01

CEFR azaz Közös Európai Nyelvi Referenciakeret. Miért van és mit jelent?

A magyarországi és európai nyelvvizsgák alapja a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret, angolul CEFR. Ebből a videóból megismered a CEFR történetét, jellemzőit. Azt is megtudod, hogyan vizsgázhatsz le angol nyelvből online, a DynEd angol nyelvtanfolyamán keresztül.

A videó szövegét lejjebb görgetve el is olvashatod!

 

 

Mi a CEFR?

 

Közös Európai Nyelvi Referenciakeret

 

A nyelvtudás szint hatékony és egész Európában egységes mérése érdekében az Európai Tanács megbízta Európa vezető egyetemeit azzal, hogy dolgozzák ki a nyelvtudás mérésének egységes európai keretrendszerét. Ez a CEFR, magyarul a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret.

  • A CEFR 2001-ben indult és egyike a valaha készült legátfogóbb és leghasználhatóbb mérési rendszereknek.
  • A CEFR segítségével a nyelvtanulók pontosan lemérhetik nyelvtudásukat az anyanyelvi beszélőkhöz és a többi nyelvtanulóhoz képest.
  • Módszertana jóval fejlettebb a hagyományos nyelvi keretrendszerekhez képest.

 

Miért volt szükség egy Közös Európai Nyelvi Referenciakeretre?

 

Egyre uralkodóbb az a felismerés, hogy a nyelvi tesztek magas pontszámai nem mindig jelentenek magas szintű nyelvtudást. Ez oda vezetett, hogy a világ vezető egyetemei és nyelvi intézetei átvizsgálták a meglévő nyelvi keretrendszereket és teszteket.

A legtöbb magánkézben levő nyelvi intézet kizárólag saját fejlesztésű tesztekkel dolgozik.

Ezzel szemben a CEFR szabad felhasználású mindenki számára hozzáférhető rendszer. Ugyanakkor könnyen megfeleltethető más nemzetközi teszteknek, mint az IELTS, a TOEFL, a TOEIC.

 

Hogyan tehetsz le online nyelvvizsgát a DynEd Angol nyelvtanfolyamán belül?

 

CEFR 07

 

A DynEd a CEFR rendszernek megfelelő nyelvvizsga bizonyítványt állít ki. A DynEd egy ismert és elismert digitális angol nyelvi teszt plattform.
A plattform garantálja, hogy a tanulók minden egyes nyelvvizsga szintet teljesítenek a nyelvtanulás folyamán.
A DynEd módszertana adaptívan alkalmazkodik a tanulóhoz és számos modulzáró teszttel is segíti a tanulást.
A tanulás folyamán valamivel több, mint egy modulzáró tesztet töltesz ki havonta.
Amikor a DynEd szoftvere és a személyes nyelvi coach úgy ítélik meg, hogy képes vagy egy CEFR nyelvvizsga letételére, a DynEd automatikusan elérhetővé teszi számodra a megfelelő nyelvvizsga tesztet.

 

Hogyan tudod igazolni, hogy letetted a CEFR nyelvvizsgát?

 

CEFR 08

 

Ha sikeresen leteszed a nyelvvizsgát, automatikusan megkapod a hozzá járó nyelvvizsga igazolást. Az elektronikus igazolást magad is kinyomtathatod, de kérhetsz akár nyomdai oklevelet is.

Az oklevél a neveden és fényképeden kívül egyedi azonosító számot is tartalmaz. Az egyedi azonosító szám alapján a munkáltatód vagy iskolád ellenőrizheti, hogy valóban letetted a nyelvvizsgát.