angol tanulás ingyen kezdőknek

Nem működik a DynEd? Így segítheted a problémamegoldást!

Mint minden szoftverrel, így a DynEd-del is előfordulhat, hogy nem indul el a gépeden, vagy hibásan működik.

Ebben a bejegyzésben arról olvasol, hogyan küldhetsz hibajelentést a DynEd-nek, milyen információkat fogunk kérni tőled.

Ha tartósabb problémát észlelsz, általában meg tudod oldani magad is a DynEd program frissítésével. Mivel az adatok szinkronizálódnak, a frissítés vagy újratelepítés után is ugyanott folytatod a tanulást, ahol abbahagytad.

Ha viszont nem segített az újratelepítés sem, jelezd a hibát a DynEd-nek az alábbi módon.

Első lépés: DynEd Analyzer indítása

A DynEd Analyzer az a segédszoftver, ami a DynEd telepítésének és futtatási környezetének adatait összesíti. A kérésünk feléd az, hogy nyisd meg a DynEd Analyzer programot, majd a megjelenő szöveget teljes egészében jelöld ki és másold be abban az e-mailbe, amit hibajelentésként el fogsz küldeni.

A DynEd Analyzer programot Windows gépeken a DynEd mappában találod. Ha nincs meg elsőre, írd be a program nevét a keresőbe és megtalálja neked! Kattints kettőt a programra és elindul.

 

Elindulás után jelöld ki a megjelenő szöveget és ezt másold be a nekünk küldendő e-mail szövegrészébe. A szöveg nagyjából így néz ki:

Második lépés: log file csatolása mellékletben

A log file az a fájl, amiben a DynEd minden olyan információt összegyűjt, ami a működése során keletkezett. Az adatok elemzésével könnyebben kideríthető, hogy hol történt a működési hiba.

Először keresd meg a log file-t a DynEd Analyzer segítségével. A fájl-keresés-DynEd_log.txt-re kell rákattintanod.

A program rögtön megmutatja azt a mappát, ahol a DynEd_log.txt file található . Ezt a fájlt kell mellékletként elküldened az info@dynedangol.hu e-mail címre.

Az így elküldött e-mail hozzánk, a DynEd magyarországi képviseletéhez érkezik. Így kényelmesen, magyar nyelven tudsz velünk kommunikálni.

Egy másik lehetőség: technikai log fájl küldése a DynEd International-nek.

A DynEd Analyzer felkínálja a technikai log fájl közvetlen küldésének lehetőségét is a file menü alatt. Ez az e-mail a Kaliforniai központba érkezik, a választ pedig mi közvetítjük feléd.

Természetesen ezt a lehetőséget is választhatod, a kérdéseidet azonban ebben az esetben angolul kell megfogalmaznod.

 

Reméljük erre az információra soha nem lesz szükséged. Ha mégis: köszönjük a türelmet és az együttműködést!

 

2 thoughts on “Nem működik a DynEd? Így segítheted a problémamegoldást!

 1. a segítségedet kérném, mert az utóbbi időben a hangfelismerés nem nagyon működik a telefonomon, emiatt a múlt héten a modulzáró mastery testem nem sikerült. Eddig is telefonon használtam a Dynedet és semmi problémám nem volt vele. Esetleg lehet-e ezzel valamit csinálni.

  1. Ha a szoftverben keletkezett valamilyen általános probléma (pl. egy frissítés során), akkor arról mi is tudunk. Ezek frissítéssel kezelhetőek. Ha a hardver, vagyis a számítógép vagy a telefon nem változott, ezt is kizárhatjuk. Így nagyjából ezek maradnak:

   A, Valamilyen más szoftver lassíthatja esetleg a számítógép/ telefon rendszerét (pl. egy frissítést követően). Javaslom valamilyen kontroll eszköz bevetését, pl. valaki másnak a telefonjára, tabletre, számítógépre telepítve kipróbálni, hogy ugyanazok a feladatok ott vajon működnek-e?

   B, Az előrehaladással párhuzamosan a szoftver növeli az elvárásait a beszédfelismeréssel kapcsolatban. Ez akkor okoz gondot, ha nagyon gyorsan haladsz. A kiejtés ugyanis lassabban fejlődik. Ilyenkor csak a türelem segít, a gyakorlás és az érthetőbb vagy éppen a dinamikusabb beszéd alkalmazása. Volt olyan tanulónk, aki nagy sebességgel haladt és a New Dynamic English hatodik modulzáró vizsgájánál majdnem bedobta a törülközőt: csak negyedszerre ment át rajta. Javaslom egy angolul jól tudó kontroll személy felkérését arra, hogy ő is próbálja ki a feladatokat a te eszközöddel. Neki is problémái lesznek?

   A beszédfelismerő feladatoknál is vissza tudod hallgatni, amit mondtál (a nyílra kattintva). Ellenőrizni tudod így, hogy ténylegesen mit rögzített a telefonod abból, amit mondtál. Így hallod, ha pl. szóvégi hangok nem hallatszanak tisztán. Én is voltam ilyen helyzetben és sokszor igazat kellett adnom a szoftvernek, mert tényleg nem voltam érhető.

   Nekem bejött még az a trükk, hogy a telefon mikrofonját közvetlenül a szám elé tartom amikor beszélek. Ehhez az én telefonomat vízszintesen kell tartani. Volt azonban, amikor a headset csere segített. A headsetek különböznek, lehet, hogy egy másik épp jobban működik.

   Kísérletezés és türelem szükséges. Én átrágtam magam az összes feladaton, sikerült őket teljesítenem. Tapasztalatból tudom hogy szinte mindenkinek vannak egy idő után komoly nehézségei, amin átlendülve a beszédfelismerési problémák megszűnnek.

   Ennél többet talán csak akkor tudnánk mondani, ha az általad használt eszközt a valóságban ki tudnánk próbálni.

Comments are closed.