Angol nyelvtanulás hatékonyan

Otthoni nyelvtanulás – a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokkal

Az otthoni nyelvtanulás remek ötlet, hiszen szabad időbeosztásban, helyszíntől függetlenül, senkihez nem alkalmazkodva tanulhatod a nyelvet. Az otthoni nyelvtanulás azonban némi nehézséget is hordoz magában. Magadnak kell kiválasztanod a legjobb eszközöket, nincs aki visszajelzést adjon neked, nincs aki motiváljon vagy enyhén presszionáljon arra, hogy vedd elő a tananyagot és gyürkőzz neki. És legfőképpen: nincs kivel beszélni, nincs kivel használni az éppen megtanult angol nyelvi anyagokat.

Ez az oka annak, hogy az otthoni nyelvtanulás hívei is igazán akkor tudnak előre lépni a nyelvtanulásban, ha egy bizonyos idő eltelte után a) kimennek a célországba vagy b) választanak maguknak egy magántanárt vagy intenzív tanfolyamot. A kivételek – tehetségek – természetesen erősítik a szabályt.

Addig is, amíg ez a pillanat eljön, néhány jó tanács a tanuláshoz

A) Szavak helyett kulcsmondatokat tanulj! Aki szavakat próbál meg egymás mögé helyezni, az csak nagyon lassan és nagyon akadozva tud beszélni.

B) A tanultakat ismételd rengetegszer és hosszabb időtávon keresztül. Csak így rögzülhet a megtanult anyag a hosszú távú memóriában, ami az automatikus nyelvhasználathoz szükséges.

C) Hallás alapján tanuld meg a nyelvet! Először hallgasd meg az új leckéket többször egymás után anélkül, hogy az írott szöveget megtekintenéd! Ez kulcsfontosságú a beszédértés elsajátításában. Ez nyitja ki a füledet az idegen nyelvre. Szinte minden tanfolyam írott szövegekkel kezdi a nyelv megtanítását és ez nagy akadálya annak, hogy képessé válj a hallott beszéd megértésére élő nyelvi szituációban.

D) Ismételd meg hangosan, kívülről az új mondatokat, a beszédedet pedig vedd fel mikrofonnal és hallgasd vissza! A felvétel visszahallgatása után újra hallgasd meg az eredeti szöveget. Ha kívülről hallod önmagad, automatikusan javulni fog a kiejtésed és érthetővé válik a beszéded.

E) Tanulj mindennap, naponta többször, rövidebb egységekben. Az agysejteknek, éppen úgy mint az izomsejteknek, arra van szükségük, hogy rendszeresen kapjanak terhelést, de ne legyenek túlterhelve. Bármilyen furcsa, de a nyelvet valójában akkor tanulod, amikor éppen nem tanulsz – két tanulási egység közötti pihenő időben alakulnak ki az új idegpályák, amik az idegen nyelvet feldolgozzák. Napi 3×20 perc a hét 6 napján ideális mennyiség az idegpályák lehető leggyorsabb és legstabilabb kiépüléséhez.

 

Otthoni angol nyelvtanulás a DynEd-del

Ha így szeretnél angolul tanulni, okvetlenül ismerd meg a DynEd angol nyelvtanfolyamokat! Több, mint 2.000 óra tanulást biztosítanak melyek megfelelnek a fenti szabályoknak. A gyakorló és elmélyítő munkát egy zseniális szoftver segíti, amelyik folyamatosan ad visszajelzést neked a tanulásod hatékonyságáról. Nem kell keresgélned, nem kell készülnöd, elég ha naponta háromszor előveszed a számítógépedet, tabletedet vagy mobiltelefonodat 20 percre és tanulsz. Ráadásul egy igazi angol tanár biztosít neked kéthetente élő nyelvi gyakorlást skypeon keresztül. Így minden két hétben kapsz visszajelzést, bátorítást és megtapasztalod, mennyit léptél előre.

A DynEd kész mondatelemeket, nyelvi paneleket tanít neked

A DynEd már a legelső perctől kezdve mondategységeket, teljes mondatokat tanultat és gyakoroltat veled. Ezzel a beszéded már kezdettől fogva folyamatossá válik, hiszen nem szavakat raksz egymás mellé, hanem mondatokat.

A mondatok kezdetben rövidek, de később egyre hosszabbak, összetettebbek lesznek. Ezzel a DynEd növeli a nyelvi építőkockák, panelek hosszát. Ezzel a beszéded is egyre összetettebb, egyre szebb és folyékonyabb lesz.

A DynEd algoritmusa pontosan megmondja, hogy mit és mennyit kell ismételni

Az otthoni nyelvtanulás egyik nehézsége, hogy nem tudjuk pontosan, mennyit is tanultunk, mikor és mennyit kell ismételnünk ahhoz, hogy a tanultakat később is használni tudjuk. A DynEd nagy erőssége, hogy minden egyes feladatnál külön megállapították azt a gyakorlási mennyiséget, ami szükséges az automatikus nyelvhasználat kialakulásához.

Százalékban kifejezve látod, hogy mennyit végeztél már el a szükséges gyakorlásból. Csak akkor léphetsz tovább a következő szintre, ha elérted egy-egy leckében a minimum 85 %-kos teljesítési arányt. A maradék 15%-kot pedig később, ismétlésként kell teljesítened.

A DynEd hallás alapján tanítja a nyelvet

A DynEd sehol nem alkalmaz szöveges kiírásokat és az angol nyelvről történő fordítást. A kezdők a legelső leckét is megértik az ábrák és a szövegkörnyezet összefüggéseiből. Ha már tanultál valamit angolul, a DynEd a szintfelmérő teszt eredményei alapján állapítja meg, hogy melyik leckénél érdemes kezdened. Ezen a szinten a DynEd prezentációk 60-80%-kát már elsőre meg fogod érteni, a maradékot pedig a szövegkörnyezetből, a megértést segítő ábrákból és rajzokból, valamint a szöveget feldolgozó feladatokból érted meg.

Mivel ily módon teljesen belülről ismered meg az angol nyelvet, akár csak egy újszülött, az így megszerett nyelvtudás tökéletesen aktív lesz.

A DynEd módszer része az aktív, hangos beszéd

Az otthoni nyelvtanulás egyik nehézsége, hogy nincs kivel beszélned, valójában nem használod a nyelvet. Ezért a legtöbben otthon csak olvasni, illetve beszédet érteni tanulnak meg, de nem fejlődik ezzel párhuzamosan az aktív beszédkészségük.

A DynEd több módon is segít neked az aktív beszédben. Egyrészt a tanult mondatokat hangosan kell visszamondanod és mikrofonnal rögzítened. Egy DynEd tanulási óra alatt 80-120 mondatot mondasz ki aktívan, ezzel egy fél év alatt több, mint 10.000 aktívan kimondott mondatig tudsz eljutni. Másrészt a nyelvtani feladatok egy részét is szóban, mikrofon segítségével kell megoldanod. Ebben az esetben a beszédfelismerő szoftver ellenőrzni a kiejtésedet. Harmadrészt kéthetente beszélsz az angol tanároddal angolul. Ezzel élő helyzetben is alkalmazott a megszerzett angol tudásodat.

Ilyen aktivitást a hagyományos nyelvtanulással alig lehet elérni. Ez az egyik oka annak, hogy a DynEd a leghatékonyabb angol tanulási módszer.

A DynEd méri a tanulási időt és hatékonyságot

Az otthoni nyelvtanulás gyakori buktatója, hogy nincs kontroll, így túlbecsüljük azt az időt, amit valójában tanulunk. A kezdeti lelkesedés alábbhagy, a valós tanulás ideje a szükséges idő töredékére csökken.

A DynEd minden tanulási tevékenységet mér, így az időt folyamatosan számolja. Csak az aktív tanulás számít bele az időbe – ha fél percnél hosszabb szünetet tartasz, a DynEd szólni fog neked, ha pedig kicsit hosszabb a szünet, akkor leállítja az időmérést. Ha tehát azt látod a DynEd szoftverben, hogy egy órát tanultál, akkor az valóban egy teljes tanulási órát jelent, mert a rövid szüneteket – pl egy telefonhívást vagy kávéfőzést – a DynEd nem fogja beleszámítani.

A DynEd azonban nem csak az időt, hanem a hatékonyságot is méri. Folyamatosan elemzi a tanulási tevékenységedet és tanácsokat ad arra, hogy mit hogyan érdemes gyakorolni. Így nem csak a megfelelő tanulási mennyiségre ügyel, hanem arra is, hogy az idő minden percét a lehető leghatékonyabban használd ki.

 

Az otthoni nyelvtanulás a DynEd-del háromszor gyorsabb, mint a hagyományos nyelvtanulás. Ismerd meg még ma!

 

Categories: DynEd módszerTags: