Rugalmas angol tanulás – kötöttségek nélkül

Csak az a nyelvtanulási forma működik a gyakorlatban, ami rugalmas, kötöttségek nélkül, bárhol megvalósítható. Ez a bejegyzés arról szól, mit is jelent a rugalmas időbeosztás, a rugalmas angol tanulás a mindennapokban.

 

A hagyományos nyelvoktatási módszerek nem rugalmasak

 

A hagyományos módszerekkel csak nagyon korlátozottan lehet nyelvet tanulni

– korlátozott a helyszín (iskola, munkahely, magántanár lakása)

– korlátozott az időpont (hetente néhány óra fix időpontban)

– korlátozott a gyakorlóanyagok kínálata (könyvek, munkafüzetek, hanganyagok)

 

Persze vannak ennek előnyei is. Az előre lekötött időpont és helyszín rendszerességre tanít. Sajnos azonban egy klasszikus nyelvtanfolyam vagy magántanár beillesztése a modern életvitelbe nehezebb, mint valaha.

 

Hogyan néz ki a rugalmas angol tanulás?

 

A rugalmas angol tanuláshoz olyan tananyag kell, ami

1. személyre szabott
2. korlátlan számú eszközön elérhető
3. laptopon, tableten, mobilon hozzáférhető
4. bárhol, bármelyik szinten be lehet kapcsolódni.

 

 

1. A rugalmas angol tanulás egyéni tempóban, személyre szabottan működik

 

A DynEd tanfolyamok ugyanolyan intenzív tanulási lehetőséget biztosítanak, mint bármilyen magántanár vagy intenzív nyelvtanfolyam. A jó hír az, hogy bárhol is tartózkodsz, bármilyen sok vagy rendszertelen is az elfoglaltságod, a DynEd-del lehetőséget kapsz az intenzív, személyre szabott angol nyelvtanulásra. Nincs merev kötöttség, másokhoz való alkalmazkodás – a DynEd egyedül rólad, a haladásról szól.

 

2. Egyszerre több eszközre is telepítheted a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokat

 

A DynEd tanfolyamaival nem szoftvert, hanem tanfolyamot vásárolsz. Így a tanfolyamhoz szükséges tananyagot – a szoftvert –  akár több példányban, több gépen használhatod: az iskolában, otthon, vidéki nyaralóban. Nem kell újra megvásárolni eszközönként.

 

3. Rugalmas angol tanulás – több fajta eszközön használható

 

Minden eszközön használhatod a tanfolyamokat, így élvezheted az egyes eszközök előnyeit, pl.

– laptopon a nagyobb képernyőt és a kényelmesebb eszköz használatot,
– tableten a mobilitást és a nagy kijelzőt,
– mobiltelefonon pedig azt, hogy a tanfolyam mindig kéznél van, előkaphatod a zsebedből, ha akad 10 szabad perced.

Óriási előny, hogy a többféle eszközt EGYMÁS MELLETT is használhatod. Tanulás közben a tanulási lépések és eredmények SZINKRONIZÁLÓDNAK a szerveren. Így amikor egy másik eszközön újra tanulni kezdesz, ugyanonnan folytatod a tanulást, ahol abbahagytad.

A rugalmasság előnyéről álljon itt egy igazán elfoglalt DynEd tanuló beszámolója:

“Azért választottam a DynEd-et, mert foglalkozásom miatt nem tudtam fix időpontokban nyelvórákra járni.
9 hónapon át tanultam a DynEd – del. Naponta 20 – 30 perc tanulási idővel a kezdeti, 2.0 tanulási szintről 3.0 azaz C1 szintig sikerült eljutnom. Amikor volt egy kis időm, előkaptam a notebookom, két nagyobb munka között, iskolában gyerekekre várva, gyerekek különóráján, este lefekvés előtt mindig találtam időt a tanulásra.  A legnagyobb pluszt a DynEd módszerben az jelentette, hogy bármikor, bárhol tanulhatok vele, és interaktív, tehát nem csak hallgatni kell, hanem beszélni a géphez.”

Bohus László ügyvéd

4. Rugalmas angol tanulás a nap bármely szakában

 

A DynEd-del a tanulásnak semmi nem szab határt. Van nálad mobiltelefon? Bárhol tanulhatsz a DynEd Angol Nyelvtanfolyamokkal, ahol csak eszedbe jut!

  • Amikor a buszon vagy vonaton utazol, használhatod a  mobiltelefonod és meghallgathatod például valamelyik prezentációs leckét.
  • Az otthoni számítógépen kényelmesen elvégezheted az egérrel a mondatépítős és kattintgatós feladatokat. Ugyanez igaz a munkahelyre is – maradj bent munkaidő után még 15 – 20 percet vagy használd ki a szüneteket angol tanulásra.
  • tablettel a fotelban vagy a teraszon ülve gyakorolhatod a beszédfelismerést igénylő feladatokat vagy elvégezheted a hangrögzítéseket a prezentációs leckékben.

Nincs korlát, mivel azt az eszközt használod, ami éppen a legpraktikusabb.

 

+1 Internet nélkül is megbízható működés

 

Minden eszköz, amin tanulsz, eltárolja a tanulási adatokat és ha nincs internet, két héten keresztül szinkronizálás nélkül is működik tovább. Így akár egy barlangban is tanulhatsz, vagy olyan helyen, ahol épp nincs internet előfizetés.

A tananyagok telepítve vannak arra az eszközre, amin használod őket. Így a képek, hanganyagok, videók használata mindig megfelelő minőségben biztosított, nem lesz rosszabb az akadozó, lassú internet miatt.

A tanulás sokkal  megbízhatóbb, mint a csak online használható tanfolyamok esetében.

 

Categories: DynEd módszer