A DynEd szoftver frissítése

A DynEd Angol Nyelvtanfolyamok esetében is előfordulhat, hogy technikai problémák merülnek fel a használat során. Ilyenek lehetnek például:

  • nem megfelelő a megjelenítés
  • nem működk a hangrögzítés
  • nincs hanglejátszás és így tovább.

A problémák oka sokféle lehet, ezeket felhasználóként nehéz azonnal felderíteni. Sok esetben segít azonban egy egyszerű manuális frissítés.

A DynEd erre a célra egy külön szoftverrel rendelkezik, ami minden alkalommal fel is települ: a DynEd UpToDate programmal.

Manuális frissítés az UpToDate programmal

A frissítés menetének leírása

Először be kell zárni minden DynEd programot, majd a DynEd mappában meg kell keresni az UpToDate programot, elindítani, és a megjelenő menüben kiválasztani azokat a szoftvereket, amiket frissíteni szeretnénk. Ezután a letöltés gombra nyomva megtörténik a teljes frissítés. Feltelepül a legújabb verzió és vele együtt az esetleges hibajavítások is.

A frissítés menete lépésről lépésre
1) Az UpToDate program megkeresése a DynEd mappában

Windows gépeknél ez a C:\ meghajtó, ProgramFiles (x86) alatt található. Érdemes a fájlkeresőbe beadni az “uptodate” szót és rábízni a gépre a keresést.

 

2) A frissítendő programok kiválasztása

A DynEd Applications és a Speech Recognition Engine összetevők azok, amelyek a szoftver működéséért felelősek. A többi program a letöltött tanfolyamokat jelöli. A biztonság kedvéért az összeset is ki lehet jelölni, így a letöltés tovább tart ugyan, de legalább biztosra megyünk.

 

Az UpToDate program használatának az előnye, hogy nem törli le a tanfolyamokat, így azokat nem kell újratelepíteni. Előfordul azonban, hogy az UpToDate mégsem oldja meg a szoftver problémákat. Mi ilyenkor a teendő? Telepítsük újra a teljes programot!

Újratelepítés

Szerencsére a tanulási adatok tárolódnak a DynEd szerverén, így nem vesznek el. Az  új telepítésnél is ugyanott tudod folytatni a tanulást, ahol abbahagytad, mert első használatkor az adatok szinkronizálódnak. Új telepítésnél azonban a tanfolyamokat is mindenképpen újra le kell tölteni.

Az újratelepítés számos problémát megoldott már. Mielőtt feladnád a reményt, mindenképpen próbáld meg! Tekintsd meg a videót az újratelepítésről!

1) Keresd meg a DynEd mappát és nevezd át, vagy töröld ki

Az átnevezés némileg biztonságosabb, hiszen a régi szoftver is a gépen marad. Ha sikeres az új telepítés, akkor utólag is ki lehet törölni.

2) Töltsd le a szoftvert és telepítsd a már ismert módon

Letöltési útvonal: http://web2.dyned.com/download/student.shtml.en