Alfásy Szilveszter, kommunikációs tréner

“A DynEd előtt soha nem tanultam angolul, a meglévő „tudásom” filmekből, angol nyelvű weboldalakról ragadt rám. A tanfolyam kezdetén 0,5-ös szintet értem el a felmérő teszten. Nem túlzás ha a tudásszintemre az „abszolút kezdő” kifejezést használom. 6 hónapig tanultam a DynEd-del. Nagy lelkesedéssel fogtam a tanulásba, napi legalább 1 órát foglalkoztam a dyneddel. Az első hónapokban heti átlagom 10 óra körül volt. Később is igyekeztem minden nap legalább fél órát foglalkozni a tanulással, hétvégén pedig többet. A „legzűrösebb” időszakokban is heti 4-5 órát tanultam.

6 hónap elteltével újra kitöltöttem a felmérő tesztet: a kezdeti 0,5-ös eredményem itt 2,2 lett! (A tanfolyamban is ilyen szintű témaköröknél tartottam.) Ami ennél is fontosabb, hogy szubjektív érzésem is az, hogy már nem vagyok „abszolút kezdő”. Nagyon sok mindent megértek, és egyszerű mondatokban már tudok beszélni is. (A DynEd-től független teszteket is kitöltöttem azóta – eredmények szerint a „haladó” szinten vagyok.) Azt érzem, hogy még egyszer 6 hónap kell, hogy magabiztosabb, tárgyalási szintű angol tudásom legyen.

Igazán annak jó, aki tényleg meg akar tanulni angolul (záros határidőn belül). Más programokat (ingyenes online) is kipróbáltam – ezek között is van jó. Ha csak tanulni (tanulgatni) akar az ember, akkor ezek is megfelelőek. A DynEd pénzbe kerül (nem is kevésbe), de sokszorosan megéri az árát, mert kézzel fogható a fejlődés. Ehhez persze szükséges egy döntés, hogy akarok-e, tudok-e intenzíven tanulni.”